top of page
Пошук
  • ocsanagulida

Всесвітній день яблука у 2-Б класі

У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблука. Стиглі, соковиті, великі й малі, смачні, червонобокі яблука стали сьогодні головним героєм дня. 21 жовтня учні 2-Б класу Дубенського ліцею #5 (класовод Сухоплясова С.Б.) святкували День яблука.


У цей день діти не тільки дізналися про користь яблук, а й досліджували, чому яблуко не тоне, як зберегти розрізане яблуко від потемніння. А ще зважували плоди, розв'язували задачі про яблука. Провели урок літературного читання під відкритим небом, на який завітала бібліотекар школи Потапчук С.Т. із "яблучними" творами. Діти проявили свою творчість, виготовляючи яблучка з пластиліну та паперу. Не оминули цей плід і на уроці фізкультури. А підсумовуючи роботу, ласували яблучними смаколиками


У міфології та літературі яблука займають неабияке місце. Діти із задоволенням прослухали як народні казки, так і авторські , читали твори, розігрували інсценівки, ознайомилися з книжково - ілюстративною виставкою "Яблукоманія". На чарівній фізкультхвилинці "Яблучка рум'яні" вправно навчилися виконувати рухи і малеча, і дорослі. А завершили урок пригощанням святковим яблучним пирогом, який приготувала разом з бабусею учениця класу Катруся Зінькова. З гарним настроєм учні повернулись за парти у клас.











12 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page